Service update

Berichten
21-7-2019 - AfvalApp

Afvalverwerker Blink heeft sinds deze maand een AfvalApp. Met deze app regelt Blink alles rondom afval. Men kan er een milieupas aanvragen, containers omruilen of vervangen en problemen of klachten melden.
Ga naar mijnblink.nl, vul postcode en huisnummer in, ga naar 'afvalbalie' en maak een keuze. Voor opmerkingen of ideeen kan gebeld worden naar de klantenservice van Blink, tel. 0800 - 0492 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

21-7-2019 - Keepersdag

Voor jonge leden van de Laarbeekse voetbalclubs ASV'33, Sparta'25, Eli of Mariahout, die het afgelopen seizoen hebben gespeeld in 08, 09, 011 of 013, wordt de Laarbeek United Keepersdag gehouden. Deze vindt plaats op zaterdag 31 augustus bij ASV'33 in Aarle-Rixtel. Inschrijven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam, club en het elftal waarin in 2018/2019 is gespeeld.
De keepersdag begint om 14.30 uur.

21-7-2019 - Zondag - kerkberichten

Kerkberichten zondag 21 juli
Aarle-Rixtel - Missieklooster H. Bloed
09.30 uur - eucharistieviering
Aarle-Rixtel - kerk O.L.Vrouw Presentatie
09.30 uur - eucharistieviering
Beek en Donk - St. Michaelkerk
11.00 uur - eucharistieviering

21-7-2019 - Vakantie Verrassingstas

Bibliotheek De Lage Beemden heeft voor alle jeugdleden van 3 tot en met 12 jaar deze zomer de Vakantie Verrassingstas. Bibliotheekmedewerkers hebben de tas gevuld met materialen uit de jeugdcollectie. De tas is verkrijgbaar in de bibliotheken in Beek en Donk, Gemert en Boekel. De actie loopt tot en met zaterdag 24 augustus.

21-7-2019 - Heemhuis - Barthold van Heessel

Het Heemhuis, onderdeel van heemkundekring Barthold van Heessel in Aarle-Rixtel, is elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Tot 1 september is er een expositie te zien van bioloog Theo de Jong. Hij toont een verzameling skeletten van dieren. Als archeoloog biedt hij aanvullende kennis op het gebied van archeologische planten- en dierenvondsten. Het Heemhuis ligt op de hoek Kerkstraat - Kouwenberg. Kijk voor informatie op de site heemkameraarlerixtel.nl.

21-7-2019 - Caratconcerten

In het Caratpaviljoen in Helmond worden zondag 21 juli twee concerten gegeven. Het begint om 12.00 uur met blazerij De Molshoop uit Nuenen, om 13.00 uur gevolgd door instrumentaal trio Mousai uit Valkenswaard. Het Caratpaviljoen ligt in stadswandelpark De Warande.

22-7-2019 - Avond over samen energie besparen

In Beek en Donk wordt op woensdag 25 september een informatieavond gehouden over samen energie besparen en daarmee geld verdienen. En hoe betrek je je buren bij jouw plannen? Deze bijeenkomst is gericht op buurten in Beek en Donk en vindt plaats in Ontmoetingscentrum in Beek en Donk, aanvang 19.30 uur. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wanneer er genoeg belangstelling voor is volgen er ook avonden in de andere Laarbeekse kernen.

22-7-2019 - Informatie over Buurkracht

Buurkracht is een maatschappelijk initiatief, onafhankelijk en niet-commercieel, die buren in heel Nederland helpt om hun buurkracht te ontdekken en te vergroten. Dit doen ze door mensen bij elkaar te brengen en ze te ondersteunen en begeleiden in het realiseren van goede ideeen.
Inwoners van Laarbeek die meer willen weten over Buurkracht kunnen contact opnemen met Roxanna Oude Alink via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

22-7-2019 - Maandag - kerkberichten

Maandag 22 juli
Lieshout - Sint Servatiuskerk
14.00 uur - uitvaartdienst
Aarle-Rixtel - Missieklooster - Kloosterdreef 7
17.30 uur - eucharistieviering

23-7-2019 - Burendag

Burendag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 28 september. Het doel ervan is dat buren elkaar beter leren kennen door een burendagactiviteit te organiseren. Die kan worden aangemeld bij burendag.nl. Buren kunnen een aanvraag bij het Oranje Fonds indienen voor een financiele bijdrage van maximaal 350 euro voor een activiteit. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op burendag.nl.

23-7-2019 - De Inloop

Voor leden van seniorenvereniging KBO Lieshout wordt elke dinsdag een Inloop gehouden. In de vakantieperiode vindt deze plaats in Franciscushof. De leden kunnen er terecht met vragen, het opgeven van een activiteit of om andere mensen te ontmoeten. De Inloop is open van 10.00 tot 11.30 uur.

24-7-2019 - Boerenbondsmuseum in vakantie

In de vakantieperiode worden bij het Boerenbondsmuseum in Gemert kinderactiviteiten gehouden. Op dinsdag kunnen zij een huifkartocht maken, op woensdag van wilgentenen iets vlechten, op donderdag is het pannenkoeken bakken en op vrijdag een ritje maken met de ponykar.
Het museum is open van 13.00 tot 17.00 uur en ligt aan de Pandelaar 106.

24-7-2019 - VakantieBieb

Om kinderen ook tijdens de vakantie aan het lezen te houden is er in de bibliotheek de VakantieBieb. De App is het zomercadeautje van de bibliotheek, gratis te downloaden, zonder lidmaatschap van de bibliotheek. Deze is bestemd voor de jeugd en is tot en met 31 augustus open. Kijk op bibliotheekdelagebeemden.nl.

24-7-2019 - Woensdag - kerkberichten

Woensdag 24 juli
Aarle-Rixtel - Missieklooster Heilig Bloed
17.30 uur - eucharistieviering

24-7-2019 - Stichting Platform Duurzaam Laarbeek

Inwoners van Laarbeek die meer informatie over duurzame maatregelen in en om hun huis willen ontvangen kunnen contact opnemen met Stichting Platform Duurzaam Laarbeek. Dit platform is een burgerinitiatief dat voor en met Laarbeekse inwoners de woon- en werkomgeving in de gemeente verbetert. Het Platform doet dit door mee te werken aan verschillende projecten en activiteiten die bijdragen aan de verduurzaming van de gemeente. Kijk op duurzaamlaarbeek.nl.

24-7-2019 - Tourspel Omroep Kontakt

Het tourprogramma van Omroep Kontakt wordt tot en met 29 juli dagelijks tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden. Daarin volop aandacht voor de op die dag verreden etappe. Ook is er aandacht voor het Omroep Kontakt Tourspel en het tourspel van Aan de Wielen. Dagelijks is er een prijs te winnen.

24-7-2019 - Laarbeek voor elkaar

Op de site laarbeekvoorelkaar.nl worden weer vrijwilligers gezocht. Bij voetbalclub Sparta'25 in Beek en Donk worden EHBO'ers gezocht die op zaterdag of op zondag zouden willen posten. Zaterdags spelen de junioren, zondags de senioren. Voor het consultatiebureau van De Zorgboog worden mensen gezocht die in gezinnen kinderen bij hun taalontwikkeling willen helpen. Voor mensen met een verstandelijke beperking in De Bleek in Beek en Donk wordt een wandelvrijwilliger gezocht. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

24-7-2019 - Gemeentehuis Laarbeek

De openingstijden van het gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk zijn in de zomerperiode aangepast. Het is tot en met woensdag 7 augustus elke werkdag open van 09.00 tot 12.30 uur maar de woensdagmiddag- en woensdagavondopenstelling zijn vervallen.

25-7-2019 - Ontwerpbestemmingsplan Oranjelaan

Het bestemmingsplan Oranjelaan 24-26 in Beek en Donk is als ontwerp gereed. Het plan voorziet in een herbestemming van de bedrijfswoning op dat perceel naar een woonbestemming. Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen tot en met donderdag 25 juli ter inzage bij de informatiebalie in gemeentehuis Laarbeek in Beek en Donk. Het is ook digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website laarbeek.nl - wonen en leven - bestemmingsplannen.

25-7-2019 - Openluchttheater - Banwakaboom

In Openluchttheater Mariahout wordt donderdag 25 juli een jeugdvoorstelling gegeven. Het wordt het familieconcert Banwakaboom door Drumdrumdrum. Het is een humoristische voorstelling met percussiesolo's en meezingers in een Caribisch jasje. De kinderen mogen meedoen. Aanvang 14.30 uur.

26-7-2019 - ZomerOrkest Nederland

Het ZomerOrkest Nederland start haar toernee door Nederland op vrijdag 26 juli bij Den Engelenburcht in Gemert. Het orkest bestaat uit vijftig jonge muzikanten en heeft als doel om de blaasmuziek te promoten.
Het concert begint om 20.00 uur.

26-7-2019 - Liedertafel 't Nachtpitje

Bij liedertafel 't Nachtpitje in Beek en Donk wordt vrijdag 26 juli een meezingavond gehouden. Deze vindt plaats in cafe-zaal De Tapperij en begint om 21.00 uur. De zangbundels liggen klaar. Iedereen is welkom.

26-7-2019 - Ophalen groen afval

In Laarbeek worden vrijdag 26 juli de groene containers geleegd. Dit gebeurt om de twee weken.
Om het legen goed te laten verlopen moet het afval niet te vast worden aangedrukt.

28-7-2019 - KBO naar Beeld en Geluid

Leden van seniorenvereniging KBO Beek en Donk kunnen deelnemen aan een dagtocht op woensdag 11 september. Dan wordt er een bezoek gebracht aan Beeld en Geluid in Hilversum. Daarna wordt er met een gids een Vechttour gemaakt. De dag wordt afgesloten met een diner in Harskamp. Vertrek om 07.45 uur vanaf het Ontmoetingscentrum.
Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

30-7-2019 - Geen uitgifte reisdocumenten

In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse zaken vinden op 30 juli werkzaamheden plaats aan de reisdocumentserver van de gemeente Laarbeek. Daardoor kunnen op die dag geen paspoorten of identiteitskaarten worden opgehaald.
Een spoedaanvraag die op 29 of
30 juli ingediend wordt, heeft een dag extra vertraging. Aanvraag spoed reisdocument op 29 juli: ophalen op 31 juli, spoedaanvraag op 30 juli: ophalen op 1 augustus.

30-7-2019 - Gerarduskalender

De Gerarduskalender voor 2020 is weer verkrijgbaar. Deze kalender van Klooster Wittem staat vol spreuken, gezegdes, bezinningsteksten, puzzels en informatie.
Hij is verkrijgbaar bij mevrouw G. van Dijk, Koolhof 24 in De Mortel, tel. 0492 - 46 14 13.

30-7-2019 - Reunie 6e klas

Voor de leerlingen van zesde klas van de Bernadetteschool in Mariahout wordt eind september 2020 een reunie gehouden. Het gaat om de klas uit 1971-1972. De Bernadetteschool mag vanwege de nieuwe privacywet geen klassenlijst beschikbaar stellen. Om niemand te passeren willen de organisatoren alle namen van hun klasgenoten, indien mogelijk met telefoonnummers en mailadressen. Deze kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

30-7-2019 - Ophalen pmd, restafval en oud papier

In Laarbeek wordt dinsdag 30 juli het pmd-afval opgehaald. Plastic, metaal en drankkartons moeten in de daarvoor bestemde zakken worden aangeboden.
In Donk wordt ook het oud papier meegenomen.
Alle informatie is te vinden op de afvalkalender.

30-7-2019 - Papierinzameling

In Laarbeek wordt om de veertien dagen het oud papier ingezameld. Dat gebeurt dinsdag 30 juli in Donk, woensdag 31 juli in Lieshout en Mariahout, donderdag 1 augustus in Beek en vrijdag 2 augustus in Aarle-Rixtel.

31-7-2019 - Avond over geriatrie

In Beek en Donk wordt voor alle 55-plussers uit Laarbeek op donderdag 5 september een educatieve informatieavond gehouden over ouderengeneeskunde. Deze wordt verzorgd door geriatrisch verpleegkundige L. van Asten, werkzaam in het Elkerliek ziekenhuis. Hij vertelt over gezond ouder worden en ouderdomsklachten zoals duizeligheid en vallen, en over bijwerkingen van medicijnen. De avond wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum, aanvang 19.30 uur. Aanmelden voor 1 september via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

31-7-2019 - Kindervakantieweek Lieshout

Voor de kinderen in Lieshout wordt vanaf maandag 12 augustus de Kindervakantieweek gehouden. Via de site kvwlieshout.nl kunnen de kinderen worden aangemeld. Voor nog meer informatie kan gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

31-7-2019 - Bewegen voor ouderen

Bij vereniging sportief 55+ is plaats voor nieuwe leden, zowel mannen als vrouwen. De club komt wekelijks op donderdag bij elkaar voor sport, bewegen en ontspanning.
Onder deskundige leiding van Nelly v.d. Elsen wordt in sporthal D'n Ekker aan de Muzenlaan van 15.30 tot 16.30 uur les gegeven.
Bel voor meer informatie naar Cor Vermeulen, tel. 0492 - 45 01 24.

31-7-2019 - Ten Blakke

Voor de Laarbeekse senioren wordt op woensdag 7 augustus in Openluchttheater Mariahout een onderhoudende middag gehouden. Onder de titel Ten Blakke ontvangt Henrie Bouwmans bekende en vooraanstaande gasten. De muziek wordt verzorgd door Stijn van de Ven en Jan Vlemmings en het seniorenorkest van harmonie Sint Caecilia. De middag begint om 13.30 uur.

31-7-2019 - Taxusinzameling

Stichting Taxus Taxi zamelt ook dit jaar weer taxussnoeisel in. Het snoeisel van deze haagplant wordt gebruikt voor de productie van Taxol, het basisbestanddeel van chemotherapie. Hiervan worden jaarlijks duizenden chemotherapieen gemaakt. Wie aan deze actie wil deelnemen kan een afspraak maken voor het afhalen van de takjes via taxustaxi.nl/afspraak. Het beste is de afspraak zo kort mogelijk voor het ophalen te plannen omdat de takjes dan nog de meest werkzame stof bevatten.

31-7-2019 - Nirwana Tuinfeest

Het Nirwana Tuinfeest in Lierop wordt gehouden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus. Enkele namen van optredenden zijn onder andere Novastar, De Jeugd van Tegenwoordig, Voltage, Boskat en Gogol Bordello. Het tuinfeest wordt geopend door Rise a Thousand uit Den Bosch.
Kijk voor alle informatie op nirwanatuinfeest.nl.

1-8-2019 - Nieuwe leden De Klokkengieters

Bij gemengd koor De Klokkengieters in Aarle-Rixtel is plaats voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen een keer komen luisteren tijdens een repetitieavond op
maandag. Die repetities worden gehouden in de Couwenbergh vanaf 20.00 uur. Zij starten weer op maandag 19 augustus. Voor inlichtingen kan gebeld worden naar de secretaris Sabina Gijsbers, tel. 0492 - 38 21 70.

1-8-2019 - Lezing Bettine Vriesekoop

Bij tafeltennisvereniging Een en Twintig in Beek en Donk geeft Bettine Vriesekoop op woensdag 11 september een lezing en een trainingsclinic. De zaal is open om 09.30 uur, de lezing begint om 10.30 uur en om 11.30 uur wordt er gezamenlijk een uurtje getafeltennist. Iedereen is welkom. De tafeltennishal ligt aan de Otterweg 37.

1-8-2019 - Hans en Grietje

Toneelvereniging Mariahout brengt deze zomer de voorstelling Hans & Grietje in het openluchttheater.
De voorstellingen zijn op donderdag 1 en 15 augustus om 14.30 uur en op zaterdag 10 augustus om 19.00 uur.
Kijk ook op openluchttheatermariahout.nl.

1-8-2019 - BreakOut

Bij jeugd- en jongerencentrum JJC in Erp wordt in het najaar de BreakOut bandwedstrijd gehouden. Bands kunnen daarmee podiumervaring opdoen. De eerste voorronde is zondag 20 oktober. De deelnemers strijden hiermee om twee plaatsen op het Openveldfeest.
Bands kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2-8-2019 - Sponsoractie Kontakt

Omroep Kontakt kan gratis gesponsord worden via SponsorKliks. Van aankopen die men doet via aangesloten websites van bol.com, Wehkamp of vele andere winkels, gaat een percentage naar onze Omroep Kontakt zonder dat dit iets extra's kost. Ga bij aankopen voortaan eerst naar de website kontaktfm.nl en klik op de SponsorKliks-banner.

5-8-2019 - Kontakt zoekt technici

Voor bepaalde programma's is Omroep Kontakt in Beek en Donk op zoek naar technici. Achter de knoppen is de technicus de motor van de live-uitzending.
Men wordt intern opgeleid tot een zelfstandig werkende techneut.
Wie belangstelling hiervoor heeft kan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar tel. 0492 - 46 36 24.

7-8-2019 - Inloop De Cirkel

In Helmond is een regionaal, laagdrempelig inloophuis, bestemd voor mensen met kanker en hun naasten. In De Cirkel, zoals het huis heet, kan men onder het genot van een kop koffie praten met lotgenoten, meedoen met een activiteit, luisteren naar een lezing of op zoek gaan naar informatie. Het huis is op werkdagen open van 09.30 - 12.00 uur, op maandag en donderdag van 09.30 - 16.00 uur en op dinsdag van 18.30 tot 20.30 uur. Het ligt aan de Eversenstraat 19 in Helmond.

7-8-2019 - Doppen sparen

Dankzij een hulphond kunnen mensen met een beperking zelfstandig functioneren. Afhankelijk van wat hij moet kunnen kost een hulphond veel geld. Door doppen te sparen van frisdrank en pap- en puddingpakken kan hieraan een kleine bijdrage worden geleverd. De doppen kunnen in Aarle-Rixtel worden ingeleverd op het adres Lieshoutseweg 2, in Lieshout bij Prinsenhof 13, in Mariahout bij Tuindersweg 43 en in Beek en Donk bij De Wieken 44, de Koppelstraat 77 en De Snuffelmarkt, Heuvelplein 10c.

7-8-2019 - Ten Blakke

In Openluchttheater Mariahout vindt woensdag 7 augustus een speciale seniorenmiddag plaats met als titel Ten Blakke. De gasten worden ontvangen door Henrie Bouwmans samen met Stijn van de Ven uit Aarle-Rixtel en Jan Vlemmings uit Beek en Donk. Aan een grote Brabantse tafel zullen de gasten worden ontvangen waarmee allerlei zaken belicht worden. De middag begint om 13.30 uur.

10-8-2019 - Fietsenbeurs St. Caecilia

Door harmonie Sint Caecilia in Lieshout wordt zaterdag 10 augustus een fietsenbeurs gehouden. Op het terrein van kindcentrum De Sprankel worden alle soorten fietsen verkocht, van kinderfietsen tot omafietsen en van renfietsen tot vouwfietsen. Ook worden fietsaccessoires aangeboden. De fietsen kunnen tussen 09.00 en 10.30 uur worden ingeleverd en samen wordt een verkoopprijs bepaald. Ze kunnen ook opgehaald worden. Bel tel. 0499 - 42 23 48. De verkoop is tussen 10.30 en 14.00 uur.

12-8-2019 - Jan Paagman Sterrenwacht

In de Jan Paagman Sterrenwacht in Asten wordt vrijdag 12 augustus een publieksavond gehouden. In de filmzaal wordt een presentatie over een sterrenkundig onderwerp gegeven. Daarna volgt een rondgang door de expositieruimte met kijkers en modellen op schaal. Er wordt een presentatie gegeven in het Pieterse Planetarium en afhankelijk van het weer wordt de koepel geopend om de sterrenhemel te bekijken. De avond begint om 19.00 uur en de sterrenwacht ligt aan de Ostaderstraat 28.

12-8-2019 - Verkeersmaatregel Mariahout

In verband met de kindervakantieweek in Mariahout van maandag 12 tot en met donderdag 15 augustus zijn De Koperwiek en De Kramsvogel ingesteld als eenrichtingsverkeer. Deze maatregel geldt dagelijks van 08.00 tot 18.00 uur.

13-8-2019 - Open Coffee

Voor ondernemers uit Laarbeek en Gemert-Bakel wordt elke tweede dinsdag van de maand een Open Coffee gehouden. Ondernemers kunnen er netwerken en er zijn gastsprekers. De eerstvolgende Open Coffee is op dinsdag 13 augustusbij de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel en begint om 09.00 uur.

14-8-2019 - KBO op bedevaart

De leden van de vier Laarbeekse seniorenverenigingen kunnen woensdag 14 augustus op bedevaart naar Mariahout.
De mis begint om 14.30 uur. Na afloop wordt er wat gedronken in het openluchttheater, bij slechtweer gebeurt dit bij De Pelgrim.

17-8-2019 - Gildeweekend

In Aarle wordt zaterdag 17 en zondag 18 augustus het gildeweekend gehouden. Het gilde Sint Margaretha start zaterdag om 14.00 uur, dan wordt op het gildeterrein aan de Havenweg het Koningschieten gehouden. Zondag is de dag van het Onze Lieve Vrouwe Gilde op het Jan Van Dooren paviljoen, met als inzet de zilveren Bavariabeker. Het programma begint om 14.30 uur.

17-8-2019 - Wegwijzer Laarbeek

Inwoners van Laarbeek kunnen met vragen over zorg, welzijn en wonen terecht op Wegwijzer Laarbeek. Deze website geeft een overzicht van formeel en informeel aanbod in en nabij de gemeente Laarbeek. De site wordt gevuld door verenigingen en organisaties die in Laarbeek actief zijn. Kijk op wegwijzerlaarbeek.nl. Voor vragen en opmerkingen kan men terecht op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

17-8-2019 - Meierijstad Fight Cancer Night

De Meierijstad Fight Cancer Night is een evenement waarin ondernemers samen
strijden tegen kanker. Daarvoor staan zij op zaterdag 17 augustus in de ring voor een kickboksgevecht. Dat vindt plaats op 't Weike in Boerdonk, aanvang 20.00 uur. Ook dit jaar is als doel weer gekozen voor Kika en Fight Cancer. Alle informatie is te vinden op fightcancernight.nl.

17-8-2019 - Countrydansen Eigen Herd

Bij Eigen Herd in Uden wordt zaterdag 17 augustus een avond countrydansen gehouden. Er worden op verzoek populaire line- en koppeldansen gedraaid, voornamelijk country.
De avond begint om 20.00 uur. Eigen Herd ligt aan de Rooijsestraat 32.

18-8-2019 - Sport- en speldag jeugdbrandweer

Door Stichting Jeugdbrandweer Brabant Zuidoost wordt zondag 18 augustus een sport- en speldag gehouden voor de jeugdbrandweerkorpsen uit deze regio.
Dit vindt plaats bij de brandweerkazerne van Brandweer Aarle-Rixtel aan de Duivenakker 72a en begint om 12.00 uur.

20-8-2019 - Inloop KBO Lieshout

Elke dinsdag is er voor seniorenvereniging KBO Lieshout een Inloop. Deze wordt gehouden in het Dorpshuis. De leden kunnen er terecht met vragen, het opgeven van een activiteit of om andere mensen te ontmoeten.
De Inloop is open van 10.00 tot 11.30 uur.

22-8-2019 - Spreekuur woCom

Woningstichting woCom houdt elke donderdag spreekuur in het Dorpshuis in Lieshout. Men kan er terecht met vragen, klachten en opmerkingen.
Het spreekuur vindt plaats van 13.30 tot 15.30 uur.
Wie op dat tijdstip niet kan, kan telefonisch een afspraak maken op tel. 0492 - 49 76 66 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

22-8-2019 - Eerste Hulp bij Dementie-koffer

Mensen in Laarbeek die geconfronteerd worden met iemand met dementie kunnen bij Vierbinden de Eerste Hulp bij Dementie-koffer lenen. Deze koffer bevat foldermateriaal, boeken en beeldmateriaal over dementie, verhalen van lotgenoten en spelletjes. Kinderboeken leggen op een eenvoudige wijze uit wat dementie is. De EHBD-koffer is zes weken te leen.
Mail daarvoor naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar Vierbinden, tel. 0492 - 32 88 00.

22-8-2019 - Recyclegroep De Nieuwe Werf

Dagbestedingcentrum De Nieuwe Werf in Beek en Donk heeft een productie- en recyclegroep. Daar worden kleine huishoudelijke apparaten door de deelnemers uit elkaar gehaald en de losse onderdelen worden gescheiden en afgevoerd. Oude computers, videorecorders, cd-spelers, strijkijzers enzovoort kunnen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur worden ingeleverd op het adres Wethouder Heinsbergenplein 4. Voor informatie kan gebeld worden naar tel. 0492 - 732 006.

25-8-2019 - Seizoensaftrap voetbalclub en Flamingo's

De seizoensaftrap bij voetbalvereniging Mariahout en korfbalvereniging Flamingo's in Mariahout is op zondag 25 augustus. Dan worden de jeugdteams van beide clubs gepresenteerd. Verder zijn er oefenwedstrijden, een mixtoernooi en een spellencircuit. Dit alles vindt plaats op sportpark De Heibunders.

25-8-2019 - De Laarbikker

Elke woensdag en donderdag is het mogelijk om in de ontmoetingsruimte van de Waterpoort in Beek en Donk te eten in wijkrestaurant De Laarbikker. Het is vanaf 18.00 uur geopend.
Wie er wil gaan eten moet dit voor maandag 12.00 uur daaraan voorafgaand doorgeven. Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 0492 - 32 88 00.

25-8-2019 - Omroep Kontakt zoekt cameramensen

Omroep Kontakt zoekt cameramensen die activiteiten en evenementen binnen Laarbeek vastleggen op beeld. Soms kan ook het vastleggen van bepaalde op te zetten programma's tot de taken behoren. Men werkt op vrijwillige basis een aantal uren per week, zowel overdag als 's avonds en in het weekend.
Er wordt een interne opleiding aangeboden.
Reacties kunnen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen kan naar tel. 0492 - 46 36 24.

25-8-2019 - MuziektuinPodium

In de Muziektuin in Beek en Donk vindt zondag 25 augustus weer een concert plaats. Het eerste optreden wordt om 13.00 uur verzorgd door De Muziekvereniging, om 14.00 uur gevolgd door het koor Primavera. Het programma wordt om 15.00 uur vervolgd door blazerij De Molshoop en het laatste optreden is van de Solid Big Band, aanvang 16.00 uur. Alle informatie is ook te vinden op muziektuinpodium.nl.

28-8-2019 - Maaltijden Dorus van den Elsenhof

In Beek en Donk kunnen senioren en mensen met een beperking dagelijks een warme maaltijd krijgen in de ontmoetingsruimte van de Dorus van den Elsenhof. De bezoekers kunnen daarvoor om 12.15 uur daar terecht.
Informatie is verkrijgbaar bij Marie-Louise Wijnen, tel. 06 - 22 566 778 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

28-8-2019 - NAH-Cafe Gemert e.o.

Voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten wordt elke laatste woensdag van de maand in Gemert een bijeenkomst gehouden. Dit lotgenotencontact vindt plaats in cafe Dientje in de Kerkstraat 9. Iedereen kan daar vrijblijvend tussen 14.00 en 16.00 uur terecht.
Het volgende NAH-cafe wordt gehouden op woensdag 28 augustus.

28-8-2019 - Inloopochtend KBO Mariahout

Voor de leden van seniorenvereniging KBO Mariahout wordt elke woensdag de Inloop gehouden. Deze vindt plaats in het Buurthuis en is open van 10.00 tot 11.30 uur.

28-8-2019 - Verkeersmaatregel kermis Lieshout

In verband met de kermis in Lieshout die wordt gehouden van zaterdag 31 augustus tot en met dinsdag 3 september is de Floreffestraat tussen de Dorpsstraat en de kruising met de Balduinstraat/Grotenhof afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers. De Hertog Janstraat zal gestremd zijn voor doorgaand verkeer.
Deze maatregel geldt van woensdag 28 augustus tot en met woensdag 4 september.

29-8-2019 - Breinprikkel

Voor mensen met afasie wordt in Gemert elke maandag Breinprikkel gehouden, een bijeenkomst waar zij door middel van oefeningen hun spraak proberen te verbeteren.
Breinprikkel vindt tussen 14.00 en 15.30 uur plaats in De Eendracht in de Sint Annastraat 60.

30-8-2019 - Koffie-uurtje De Hofkamer

In de Hofkamer in Franciscushof in Lieshout wordt elke laatste vrijdag van de maand een koffie-uurtje gehouden. Dit is bestemd voor alle inwoners van Lieshout. Het comite hoopt dat er tijdens deze koffieuurtjes ideeen ontstaan voor activiteiten. Denk aan gezamenlijke eetmomenten en optredens. Ook zullen er op verzoek soms sprekers worden uitgenodigd. Het koffie-uurtje begint om 10.00 uur.

30-8-2019 - Computerinloop

Voor leden van seniorenvereniging KBO Aarle-Rixtel is er wekelijks een computerinloop in De Dreef. Het service- en deskhelplokaal is dan open op maandag en vrijdag vanaf 13.30 uur.

2-9-2019 - NAH Young-bijeenkomst

Voor mensen tussen de 18 en 35 jaar met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) wordt maandag 2 september een bijeenkomst van NAH Young gehouden.
Dit vindt plaats in wijkhuis De Fonkel in Helmond en duurt van 19.00 tot 21.00 uur.
Bel voor informatie of aanmelden naar Stichting Zelfhulp Netwerk Brabant, tel.040 - 211 83 28 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2-9-2019 - Inloopspreekuur Taalhuis

In de bibliotheek in Beek en Donk wordt wekelijks op maandag een inloopspreekuur gehouden in het Taalhuis in Laarbeek. Daar kan men terecht met vragen over taal en andere basisvaardigheden. Dit is bestemd voor mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of computervaardigheden. Maar ook professionals, vrijwilligers en andere betrokkenen kunnen hier terecht voor informatie, advies, verwijzing, begeleiding en opleiding. Het Taalhuis is open van 14.00 en 15.00 uur.

3-9-2019 - Reuma Inn

Vereniging ReumaActief De Peel in Helmond houdt elke eerste dinsdag van de maand een Reuma Inn. Er zal steeds een deskundige gastspreker zijn. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 3 september van 20.00 tot 22.30 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in wijkhuis De Fonkel, Prins Karelstraat 123 in Helmond.
Kijk op verenigingreumaactiefdepeel.nl.

3-9-2019 - Wandelen met KBO Mariahout

Leden van seniorenvereniging KBO Mariahout kunnen elke dinsdag mee gaan wandelen. De start is om 13.30 uur bij de kerk.

4-9-2019 - Ouders zonder kindercontact

In Beek en Donk is een zelfhulpgroep voor ouders zonder kindercontact. Deze groep is bedoeld voor ouders waarvan de kinderen, ook volwassen, zelf het contact met hen hebben verbroken. De ouders komen elke eerste woensdagavond van de maand bij elkaar. Informatie is te verkrijgen bij Stichting Zelfhulp Netwerk Zuidoost Brabant, tel. 040-211 83 28 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

4-9-2019 - Informatie H. Communie

Voor de ouders van de kinderen die komend schooljaar hun Eerste Heilige Communie doen wordt woensdag 4 september een informtieavond gehouden. Deze vindt plaats in de Michaelkerk in Beek en Donk, aanvang 20.00 uur.

4-9-2019 - Verkeersmaatregel - Beek en Donk

In verband met de kermis in Beek en Donk die wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met dinsdag 10 september zijn het Piet van Thielplein en een gedeelte van de Koppelstraat ter hoogte van het Piet van Thielplein afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers. Ook is voor beide zijden van de Vincent van Goghlaan, Rubenslaan en het Rembrandtplein een parkeerverbod ingesteld.
Deze maatregelen gelden van woensdag 4 tot en met woensdag 11 september.

5-9-2019 - Tieners van Toen

Liefhebbers van dansen kunnen elke donderdag terecht in De Tapperij in Beek en Donk. Dan houdt dansclub Tieners van Toen haar dansavonden.
Elke week komen alle soorten dansen voorbij. Ook mensen die niet goed kunnen dansen zijn welkom evenals mensen van buiten Beek en Donk.
De dansavond begint om 20.00 uur.

5-9-2019 - Vacature bij Omroep Kontakt

Omroep Kontakt, de lokale omroep in Laarbeek, heeft diverse vacatures. Onder andere voor het vastleggen van activiteiten en evenementen in Laarbeek worden verslaggevers gezocht. Daarnaast neemt de reporter deel aan het redactie-overleg. Men bepaalt zijn werktijden zelf in overleg met de redactie. Het werk beslaat een aantal uren per week, zowel overdag en 's avonds als in het weekend. Men krijgt een interne opleiding. De vacature geldt voor jong en oud. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar tel. 0492 - 46 36 24.

8-9-2019 - Verkeersmaatregel Oranjeplein

In verband met de opening van het Oranjeplein met als thema 75 jaar Bevrijding wordt het zondag 8 september afgesloten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers.
Deze maatregel geldt die dag van 11.00 tot 18.00 uur.

9-9-2019 - Cafe Brein

Voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) wordt in Helmond op maandag 9 september het Cafe Brein gehouden. Dit is ook toegankelijk voor andere belangstellenden. Het thema van deze avond is: Ben ik veranderd dan? Karakterveranderingen ten gevolge van hersenletsel.
Cafe Brein vindt om de twee maanden plaats in lunchroom De Keyser aan de Torenstraat 17, aanvang 19.30 uur.

10-9-2019 - Alzheimer Cafe

In Gemert wordt elke tweede dinsdag van de maand het Alzheimer Cafe gehouden. Op deze avonden wordt voorlichting gegeven over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie en er zijn gastsprekers.
De bijeenkomsten vinden plaats in De Eendracht, St. Annastraat 60 in Gemert, aanvang 19.30 uur. De eerstvolgende bijeenkomst is op dinsdag 10 september. Iedereen is welkom.

11-9-2019 - Buurtrestaurant Mariahout

Door Ouderenwerk Mariahout wordt in samenwerking met Zorg om het Dorp een Buurtrestaurant gerund. Elke maandag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 13.30 uur kunnen mensen uit Mariahout hier komen eten. Naast het met elkaar eten is ook het sociale aspect belangrijk. Wie er in het Buurthuis wil komen eten kan dit een week van tevoren opgeven bij Vierbinden op tel. 0492 - 32 88 00 of bij de Dorpsondersteuner. Kijk ook op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

11-9-2019 - Clientondersteuning in Laarbeek

In Laarbeek kunnen mensen met een hulpvraag op het gebied van welzijn, (mantel)zorg, werk en inkomen en wonen terecht bij het Team Zorg en Welzijn in hun eigen dorp. Voor een specifieke jeugdvraag kan men terecht bij het Centrum Jeugd en Gezin. Belangrijk is om altijd een tweede persoon mee te vragen. Is dat niet mogelijk dan kan via Vierbinden een beroep worden gedaan op een onafhankelijke ondersteuner. Vierbinden is daarvoor te bereiken via tel. 0492 - 32 88 00 op maandag van 09.00 - 11.00 en op woensdag van 16.00 - 17.00 uur.

15-9-2019 - Verzamelbeurs Veghel

Stichting Verzamelbeurs Veghel houdt zondag 15 september haar maandelijkse verzamelbeurs. Mensen kunnen er hun verzameling uitbreiden of hun meegebrachte spullen aan de man brengen. Te denken valt aan postzegels, munten, winkelwagenmuntjes, bankbiljetten of communie- en bidprentjes. De verzamelbeurs wordt gehouden in wijkgebouw De Golfstroom, Witte de Withstraat 24 in Veghel en is open van 09.30 - 12.30 uur.

18-9-2019 - Repair Cafe

Maandelijks wordt in Lieshout het Repair Cafe gehouden. Daar kunnen mensen uit Laarbeek en omgeving hun fietsen, kleine huishoudelijke apparaten, kleding of meubels laten repareren. Deskundige mensen geven een voorwerp zo een tweede leven.
Het eerstvolgende Repair Cafe wordt gehouden op woensdag 18 september. Dan kan men tussen 13.30 en 16.00 uur terecht in het Dorpshuis aan de Grotenhof.

19-9-2019 - Team Zorg en Welzijn

Inwoners van Aarle-Rixtel kunnen met al hun vragen of problemen op het gebied van welzijn, (mantel)zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties terecht bij het Team Zorg en Welzijn Aarle-Rixtel.
Elke donderdag is er van 09.00 tot 12.00 uur een inloopochtend in Zonnetij, Heindertweg 87. Telefonisch is men bereikbaar op tel. 0492 - 469 700.

19-9-2019 - Alzheimer Cafe

In het Alzheimer Cafe in Helmond wordt elke derde donderdag van de maand een bijeenkomst gehouden. Deze is bestemd voor iedereen die met dementie te maken heeft.
De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 19 september. De avond wordt gehouden in zorginstelling Alphonsus, Hoofdstraat 176 in Mierlo-Hout. Aanvang 19.30 uur.

19-9-2019 - Dorpsservicecentrum

Het dorpsservicecentrum in Mariahout is wekelijks open op donderdag, uitgezonderd de schoolvakanties. Het dorpsondersteuningsteam is dan aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen van dienst te zijn op allerlei gebied.
Het centrum is gevestigd in het Buurthuis en is open van 14.00 tot 15.00 uur.

20-9-2019 - Parkinson-Inn

In de Elkerliek kapel in Helmond wordt vrijdag 20 september van 14.00 tot 16.00 uur de Parkinson-Inn gehouden. Onderwerp is Parkinson en fysiotherapie door fysiotherapeut Elske Berkvens. De kapel ligt op het terrein van het Elkerliek ziekenhuis.
Kijk voor informatie op www.parkinson-inn-helmond.nl.

21-9-2019 - The Black Longhorn

Bij countryclub The Black Longhorn in Lieshout wordt in principe elke derde zaterdag van de maand een countrydanceparty gehouden met dj Henk.
De eerstvolgende avond is op zaterdag 21 september. De party vindt plaats in het Dorpshuis en begint om 20.00 uur.

21-9-2019 - Tweedehands fietsen

Bij de maandelijkse inzameling van oudijzer door harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel worden ook vaak oude fietsen aangetroffen. Deze worden opgeknapt en elke derde zaterdag van de maand weer rijklaar te koop aangeboden. De volgende keer is dit op zaterdag 21 september tussen 09.00 en 11.00 uur op het terrein naast de Boerenbond en cafe Stout aan de Dorpsstraat.

21-9-2019 - Oudijzeractie De Goede Hoop

Harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel houdt zaterdag 21 september een oudijzeractie. Dan kunnen tussen 09.00 en 11.00 uur oude metalen ingeleverd worden tussen de Boerenbond en grand-cafe Stout aan de Dorpsstraat. Alle soorten metalen zijn welkom maar geen koelkasten, diepvriezers en televisies. Ook spullen die in plastic verpakt zijn worden niet aangenomen. Spullen die te zwaar of omvangrijk zijn worden opgehaald. Bel daarvoor de dag ervoor naar Louis van de Weijer, tel. 06 - 12 95 30 99.

22-9-2019 - Verzamelbeurs Eerde

In gemeenschapshuis De Brink in Eerde wordt zondag 22 september een verzamelbeurs gehouden. Iedereen die er een verzameling op nahoudt kan kijken of er iets van zijn gading te vinden is.
De beurs is open van 09.00 tot 12.00 uur en De Brink ligt aan het Sint Antoniusplein 7.

25-9-2019 - Vrouwencontactavond autisme

Door het Autisme Info Centrum wordt in Helmond elke laatste woensdag van de maand een vrouwencontactavond gehouden. Deze vindt plaats in 't Brandpunt, Biezenlaan 29 in Helmond van 19.30 tot 21.00 uur. De volgende bijeenkomst is woensdag 25 september.

28-9-2019 - Eigen Herd - 50+ dansen

Bij Eigen Herd in Uden wordt elke laatste zaterdag van de maand een dansavond voor 50-plussers gehouden. De eerstvolgende avond is op zaterdag 28 september. Er komen allerlei dansen voorbij van foxtrot tot Engelse wals en van tango tot cha cha cha. De avond begint om 20.00 uur. Eigen Herd ligt aan de Rooijsestraat 32.

29-9-2019 - Cd- en platenbeurs

Oldies Club Neerkant houdt zondag 29 september een cd- en platenbeurs. Standhouders uit Nederland, Belgie en Duitsland zijn dan aanwezig. Er kan gesnuffeld worden tussen meer dan 95.000 singles, lp's, cd's en dvd's.
De beurs wordt gehouden in gemeenschapshuis De Moost, Moostenstraat 3 in Neerkant en is open van 11.00 tot 17.00 uur.

3-10-2019 - Verkeersmaatregel Oktoberfest

In verband met het Oktoberfest dat op 4 en 5 oktober in Aarle-Rixtel wordt gehouden is een gedeelte van de Goossensstraat tussen de Wilhelminalaan en de Haffmansstraat afgesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers. Deze maatregel geldt van donderdag 3 oktober 08.00 uur tot en met maandag 7 oktober 17.00 uur.

7-10-2019 - Lezingenreeks Kunstgeschiedenis

De lezingenreeks Kunstgeschiedenis gegeven door Ine Pels start maandag 7 oktober. Onderwerp van deze avond is kunstenaar David Hockney.
De lezing wordt gegeven in het Dorpshuis en begint om 20.00 uur.